Vaak wordt mij gevraagd wat het beste moment is voor een baby fotoshoot. Baby’s veranderen snel en iedere fase is natuurlijk prachtig om herinneringen van te hebben. Welke momenten je professioneel laat vastleggen, hangt af van wat je graag op de foto’s terug wilt zien:

  • Wil je vooral het tere begin laten vastleggen? Probeer de fotoshoot dan in de eerste drie weken te plannen. De baby is dan nog op zijn allerkleinst. Naast tedere slaapfoto’s (met of zonder accessoires als knuffels en dekens), pik je wellicht nog een momentje mee dat het kindje de ogen opent. Ook foto’s van de kleine handjes en voetjes zijn nu goed te maken. Natuurlijk maken we ook wat foto’s met de ouders en eventueel broers of zussen erbij.

Babyfotografie pasgeborene met ouders

Baby op moeders arm

  • Wil je dat de baby meer in de camera kijkt, dat hij of zij kan lachen en dat er meer interactie te zien is tussen jou en je kindje? Kom dan langs als hij of zij 3 á 4 maanden is. Waarschijnlijk heb je dan al wat tools gevonden om de aandacht van het kind te krijgen en een lach op zijn of haar gezicht te toveren. Verder heeft de baby al meer interesse in speelgoed, en kan ik mooie foto’s maken met een knuffel of een flesje in zijn of haar handjes.

Portret baby in roze doek gewikkeld

  • Wil je meer actie op de foto? Wacht dan tot het kind tussen de 6 en 12 maanden is. Dan komen de foto’s dat hij of zij kan zitten, kruipen, zichzelf kan optrekken aan meubels en zelf tegen jullie op klimt en knuffelt.

Babyfotografie in fotostudio VijfhuizenKinderfotografie - meisje 1 jaar leert lopen met papa

De babyfoto’s van de combi-actie mogen in het hele eerste levensjaar van het kind gemaakt worden, dus de keuze is aan jullie! Wil je van alle drie deze momenten graag een fotoshoot? Laat vooral weten, dan maken we een mooie prijs!

Bekijk hier voorbeeldfoto’s van babyfotografie.
En klik hier voor meer informatie over babyfotografie.