Jouw profielfoto is het eerste waar mensen op je profiel binnen een online netwerk. Zorg ervoor dat de foto laat zien wie je bent, en dan wel de beste versie van jezelf. Misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe baan. Dan kan een geschikte profielfoto wellicht tot nieuwe sollicitatiegesprekken leiden!

Waar moet je op letten voor het maken van de perfecte profielfoto?

1. Breng zo veel mogelijk gezicht in beeld. Een foto waar je in zijn geheel op staat, laat meer zien van je kleding, je houding en de omgeving, maar zegt niet zoveel persoonlijks als een close-upfoto doet. Een close-up zorgt voor een open en betrouwbare uitstraling en geeft het gevoel contact met je te hebben.

2. Gebruik vaak dezelfde foto op verschillende sociale netwerken. Zo word je sneller herkend! Mensen die je hebben ontmoet op het ene netwerk en nu contact zoeken op het andere netwerk gaan je sneller herkennen en zullen je eerder toevoegen.

3. Een profielfoto is een kleine foto. Details in een foto zullen slecht zichtbaar zijn en kunnen rommelig over komen. Zorg daarom voor een rustige achtergrond. Ook is een goede belichting heel belangrijk.

4. Misschien spreekt het voor zich, maar zorg voor een verzorgd uiterlijk. Doe je haar netjes en kies kleding die passend is bij de sfeer die je wilt uitstralen in de foto.

5. Lach op de foto! Een lachend persoon is prettig om naar te kijken. LDit hoeft natuurlijk ook geen overdreven lach te zijn, maar kijk lekker vrolijk! Ook dit zorgt voor openheid en mensen zullen sneller contact met je willen.

6. Zorg dat je een foto in goede resolutie hebt laten maken en zorg dat je een foto hebt die op klein formaat goed zichtbaar is.

7. Een LinkedInfoto is vierkant. Houd hier rekening mee bij het maken van de foto, door extra afstand te nemen, zodat de foto later bijgesneden kan worden.

Is het met bovenstaande tips nog niet gelukt om een mooie profielfoto te maken? Een professionele foto laten maken is een investering die zijn geld waard is! En daar wil ik jou uiteraard graag bij helpen. Ik maak foto’s op locatie of in de fotostudio in Deventer of Haarlem. Laat me weten als ik je van dienst kan zijn, voor de perfecte profielfoto!

Tips voor een goede profielfoto voor LinkedIn en Social Media