Bruidsfotografie

Gefeliciteerd! Je bent wellicht van plan om te trouwen als je op deze pagina landt. Wat een mooi nieuws! Noem mij gerust bevooroordeeld, maar ik vind: de beste investering voor je bruiloft is toch wel de fotograaf. Door de mooiste momenten te laten vastleggen op professionele foto’s, kunnen jij, je partner en je familie eindeloos nagenieten van deze dag.

Als je je huwelijk wilt laten fotograferen, is het fijn om een duidelijk beeld hebben van het werk van de fotograaf die je op het oog hebt. Daarom bied ik aankomende echtparen altijd graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Daarnaast is het mogelijk om voor een pre-weddingshoot te kiezen, bijvoorbeeld voor trouwkaartjes. Na de grote dag kun je bij mij een luxe, professioneel trouwalbum bestellen.

Meer voorbeeldfoto’s vind je in het album bruidsfotografie.

Prijzen voor bruidsfotografie

Ik vraag een vaste prijs voor het aantal uren dat ik aanwezig ben. De reiskosten binnen Nederland zitten hierbij inbegrepen.
Dit is 700 euro voor 4 uur, 945 euro voor 6 uur en 1315 euro voor 10 uur.

Wat ontvang je voor deze prijs?

 • Levering van foto’s op usb-stick in 3 à 4 weken inclusief fotobewerking
 • Ik hanteer geen maximum aan het aantal foto’s. Alle mooie foto’s ontvang je. Dit zijn er per uur gemiddeld 25-30.
 • Een trouwalbum. Bekijk hier voorbeelden van de trouwalbums.

Tip: Voeg aan het geheel voor 75 euro een pre-weddingshoot (t.w.v. 150 euro) toe, leuk voor de trouwkaarten.

Willen jullie twee trouwfotografen? Dat kan! Informeer per mail of tijdens het kennismakingsgesprek naar de mogelijkheden.

Hebben jullie voorbeelden van wat jullie mooi vinden qua bruidsfotografie? Of hebben jullie specifieke wensen? Laat het me weten, want het is jullie dag en ik help graag om deze zoveel mogelijk naar jullie wens te maken! Neem voor vragen, een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een pre-weddingshoot contact met me op. Wellicht tot binnenkort!

Neem contact op

Tips van de trouwfotograaf

Bruiloft in de omgeving Deventer door trouwfotograaf Grietje Mesman

 • Bedenk van tevoren welke stijl jullie aanspreekt. Houden jullie van klassieke, romantische trouwfoto’s of van creatieve, speelse en gekke foto’s
 • Denk goed na over de locatie van de reportage: is er voldoende variatie mogelijk? Kies liever voor een park met bruggetjes, muurtjes en bankjes dan voor een grasveld. En zoek naar een plek die echt bij jullie past. Zoals de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben of waar jullie mooie herinneringen aan hebben.
 • Twijfel je over de locatie? Je kunt ook foto’s laten maken op twee locaties!
 • Het gebruik van accessoires levert originele foto’s op. Zo kun je bijvoorbeeld de ringen, het trouwkaartje, hartjesballonnen, champagne en glazen of een picknickmand meenemen naar de fotoshoot.
 • Geniet van de dag en voorkom stress met een ruime planning. Plan liever te ruim dan te krap in. Ga er vanuit dat de huwelijksreportage 1,5 uur duurt.
 • Willen jullie graag foto’s in de kerk? Vraag of er daar gefotografeerd mag worden, of er geflitst mag worden en waar de fotograaf mag staan.
 • Maak voor de trouwdag een lijstje met groepsfoto’s die jullie sowieso willen laten maken. Dit kun je aan de ceremoniemeester en/of fotograaf geven. Dat is handiger dan dat de groepsfoto’s ter plekke geïmproviseerd moeten worden.
 • Zien jullie elkaar thuis voor het eerst? Bedenk dan wat een mooie plek is om dit plaats te laten vinden. In de tuin heb je het mooiste licht. In de hal heb je weinig licht en weinig ruimte. Wil je toch graag de deur openmaken voor je aanstaande? Stap dan naar buiten in plaats van dat je hem binnenlaat. Om hem vervolgens na wat foto’s van dit mooie moment wel binnen te laten natuurlijk :).
 • Neem natte doekjes naar de huwelijksreportage mee voor eventuele vlekken op de jurk.
 • Kies een fotolocatie uit die gemakkelijk bereikbaar is. Het kan vervelend zijn als je in de file staat op weg naar de locatie toe, of als je niet dichtbij kunt parkeren en nog een lang stuk moet wandelen. Dit lijkt in normale kleding geen probleem, maar in bruidskleding kan dat wel lastig zijn.
 • Trek als bruid tijdens de foto’s van jullie samen eventueel een paar schoenen aan waar je makkelijk op loopt. Bij veel foto’s staan de schoenen er niet op, dus is een paar gympen, slippers of laarzen wel handig. Komen ze bij een bepaalde foto wel in beeld, dan wissel je ze gewoon even om.
 • Het kan fijn zijn als je iemand naar de huwelijksreportage meeneemt die jullie kan helpen, bijvoorbeeld met de eventuele sleep van je jurk, met spullen vasthouden en met meekijken of de sieraden recht zitten. Maar neem niet teveel mensen mee; dit kan jullie afleiden van het mooie samenzijn.
 • Reserveer eind van de dag nog een halfuurtje voor mooie foto’s van jullie samen bij avondlicht. Dit geeft een zachte, romantische uitstraling en met een beetje geluk ontstaat er als klap op de vuurpijl nog een kleurige zonsondergang.
 • Maak een back-up van de ontvangen foto’s, en bewaar deze elders, liefst in een andere woning of online.