Kinderfotografie

Het lijkt een cliché, maar het is waar: voor je het weet zijn je kinderen groot. De tijd dat je kinderen jong zijn, kun je maar één keer beleven. Van peuter tot tiener; iedere leeftijd heeft zijn charme. Daarom is het erg leuk om de ontwikkeling van je kind(eren) op professionele foto’s bij de fotograaf vast te leggen. Als speciale herinnering voor jou en je kind(eren), als cadeau voor familie of gewoon als gezellig en bijzonder uitje met het gezin.

Je kunt ervoor kiezen om kinderfoto’s te laten maken op locatie, zoals in het park, in het bos, op de kinderboerderij of in de speeltuin. Kinderen kunnen daar bijvoorbeeld liggend in het gras of spelend in de speeltuin gefotografeerd worden. Foto’s die in de fotostudio worden gemaakt, benadrukken vooral het kind zelf. Dat is voor portretten ideaal.

Of je nu kiest voor babyfoto’s, kinderfoto’s, gezinsfoto’s of allemaal: een leuke fotoshoot met speelse, creatieve foto’s als resultaat is gegarandeerd. Natuurlijk zorg ik er ook voor dat je kind zich op z’n gemak voelt: ik ben geduldig en pas mijn ideeën aan het kind aan, zodat op de foto gaan een feestje wordt.

Meer voorbeeldfoto’s vind je onder het kopje kinderfotografie.

Ik werk in principe door heel Nederland. Mijn fotostudio bevindt zich in Deventer en ik kom oorspronkelijk uit de buurt van Haarlem. Dus ik ben vooral veel in het oosten en westen van het land te vinden. Het is ook mogelijk om in het westen van het land een fotostudio te huren.

Prijzen van kinderfotografie

De prijzen van kinderfotografie zijn als volgt:

 • Fotoshoot van een kwartier, 5 digitale foto’s (zelf uitkiezen) in hoge resolutie: 75 euro.
 • Fotoshoot van een uur, 20 digitale foto’s (zelf uitkiezen) in hoge resolutie, 10 euro tegoed om afdrukken te bestellen: 150 euro.
 • Wil je meer dan 20 foto’s? Dan betaal je 5 euro per extra foto.
 • Reiskosten: 0,30 euro per kilometer.
 • Ontvang de foto’s digitaal én in een mooi fotoalbum, zie de pagina fotoalbums.

Je ontvangt de foto’s in hoge resolutie. Lees hier wat daar de voordelen van zijn.

Prijzen zijn per fotoshoot, niet per persoon. Je betaalt dus niet extra wanneer je met meerdere personen komt. Fotobewerking zit al bij de prijs inbegrepen. Je ontvangt de foto’s via een downloadlink, 3 à 4 weken na het uitkiezen van de foto’s. Afdrukken kunnen na de fotoshoot via de website besteld worden.

Heb je een afspraak gemaakt voor een fotoshoot op een buitenlocatie, maar blijkt het te gaan regenen op de betreffende dag? Geen probleem! We plannen een nieuwe afspraak of we verplaatsen de fotoshoot naar de fotostudio.

Tips voor kinderfotografie

Fotoshoot kinderen Deventer bij fotograaf in fotostudio of op locatie

 • Wat maakt je kind(eren) aan het lachen? Voor spontane, vrolijke foto’s is het handig om hier van tevoren over na te denken.
 • Speelgoed kan zorgen dat kinderen zich extra op hun gemak voelen en het zorgt voor speelse, persoonlijke foto’s. Neem dit dus gerust mee.
 • Kies voor kleding zonder drukke prints of teksten. Wanneer een kind alleen op de foto gaat, kan een drukke print wel leuk uitkomen, maar bij foto’s met meerdere mensen oogt het gauw rommelig.
 • Kleding met een interessante textuur staat mooi op foto’s. Denk aan grofgebreide kledingstukken of spijkerstof.
 • Komt er een foto aan de muur te hangen? Bekijk van tevoren of je de kleur van de kleding kunt aanpassen aan de omgeving waar deze komt te hangen.
 • Spreek bij groepsfoto’s eventueel een kleur af die iedereen laat terugkomen in zijn/haar kleding.
 • Zorg voor schone gezichten en neuzen. Schrale plekjes kun je eventueel insmeren.
 • Neem de schoenen die jullie op de foto’s aan willen in een tas mee naar de fotostudio, om ze schoon te houden.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Ik werk in principe door heel Nederland. Mijn fotostudio bevindt zich in Deventer en ik kom oorspronkelijk uit de buurt van Haarlem, dus plekken waar ik voornamelijk veel fotografeer, zijn omgeving Deventer, Zutphen, Zwolle, Apeldoorn, Haarlem en Leiden.

Heb je wellicht interesse in een fotoshoot of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag verder.