Wie is fotograaf FotoGrietje?

Fotograaf Deventer en Haarlem

Fotograaf Grietje Mesman

Als kind was ik stil. Ik leek misschien wat afwezig en dromerig, maar in werkelijkheid zag ik juist een heleboel. Ik observeerde alles, zag details en mooie momenten. Al snel kreeg ik interesse in licht, kleuren en de schoonheid van mensen, dieren en de natuur. Toen ik 13 jaar was, kocht ik mijn eerste camera, waar ik vooral natuur en dieren mee vastlegde. Daarna begon ik foto’s te maken van vrienden. Daar werd ik steeds beter in, waardoor ik uiteindelijk ook gevraagd werd om foto’s te maken van mensen die ik niet kende. Ik volgde verschillende fotocursussen en won wedstrijden met mijn werk. Mijn fascinatie voor fotografie werd steeds groter. Na de middelbare school ben ik de hbo-studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan doen en vervolgens de Foto Vakopleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Terwijl ik eerst soms toevallig een geslaagde foto maakte, leerde ik op de Fotovakschool hoe je altijd de foto kunt maken die je in je hoofd hebt.

Eigen bedrijf

In 2008 startte ik mijn eigen bedrijf met de verwachting af en toe een opdracht te hebben. Dat liep veel beter dan ik verwachtte. Ik opende een fotostudio in Hengelo (inmiddels Deventer) en niet lang daarna een studio in Nieuw-Vennep (inmiddels Haarlem). Zowel in het oosten als in het westen van het land maakte ik veel foto’s in de studio en op locatie. Ik combineerde dit eerst nog met een baan in de hulpverlening, maar besloot voor mijn grootste passie te kiezen toen het aantal fotografieopdrachten maar bleef toenemen. Sinds 2012 ben ik daarom fulltime fotografe.

Creatieve, sfeervolle foto’s

Ik lever graag foto’s waar je tevreden mee bent. Daarom bespreek ik voor een fotoshoot wat je van de foto’s verwacht. Daarnaast blijf ik altijd zoeken naar creatieve, nieuwe ideeën. Ik maak zowel overzichtsfoto’s als detailfoto’s en probeer hierbij de sfeer van het moment vast te leggen. Ook probeer ik er de persoonlijkheid van de mensen die ik fotografeer in terug te laten komen. Ik houd van kleurrijke, lichte foto’s die door hun eenvoud krachtig worden. Tijdens fotoshoots neem ik de tijd die nodig is om je op je gemak te stellen, je je goed te laten voelen en de mooiste resultaten te halen tijdens het fotograferen. Ik ben altijd rustig op de achtergrond aanwezig: ik vind het belangrijk dat iedereen een goed gevoel heeft bij mijn aanwezigheid.

Transparantie en keuzevrijheid

Wat ik daarnaast nastreef, is transparantie over mogelijkheden en prijzen. Je moet weten wat je kunt verwachten. Daarom heb ik op deze website de prijzen staan. Je ontvangt de foto’s digitaal in hoge resolutie en kunt ze dus ook zelf elders bestellen als je dat zou willen. Dus geen onverwachte kosten. Bij bruiloften lever ik geen vast aantal foto’s af, maar lever ik alle foto’s af die voor jullie waardevol kunnen zijn. Bij andere fotoshoots mag je zelf kiezen welke foto’s je graag wilt ontvangen. Twintig digitale bestanden in hoge resolutie zitten bij de prijs in, en voor een kleine bijbetaling is het mogelijk een grotere hoeveelheid te bestellen. Ik geef dus zoveel mogelijk keuzevrijheid. Bij huwelijksreportages kun je zelf kiezen hoeveel uur fotografie je wilt en of je wel of geen album wilt ontvangen. Ik pas me graag aan aan jullie wensen. Voordat ik de foto’s lever, bewerk ik ze. Ik werk bijvoorbeeld pukkeltjes weg, maar ik zorg dat je wel jezelf blijft. Mijn missie is om de mooiste versie van jou neer te zetten.

Ben je op zoek naar kwalitatieve, sfeervolle en creatieve foto’s die helemaal aansluiten bij je eigen wensen? En verlang je naar transparantie, betrouwbaarheid en een goede samenwerking? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Neem contact op