Portretfotografie

Professionele foto’s bij de fotograaf laten maken van jou en je familie: hartstikke leuk! Een gezellige activiteit om met z’n allen te doen met prachtige foto’s als resultaat. Mooi voor aan de muur bijvoorbeeld, of voor in een fotoboek. Ter gelegenheid van Vaderdag, een trouwdag, oma’s verjaardag of zomaar.

Of een fotoshoot samen met een vriend of vriendin, met je hond of papegaai, of natuurlijk met je partner. Super om te hebben voor nu en later of om cadeau te doen aan je (schoon)familie.

Maar een fotoreportage laten maken van jou alleen kan natuurlijk ook. Het is leuk om te doen en zulke foto’s komen altijd van pas. Om je van je beste kant te laten zien op LinkedIn of Facebook, om je mee in te schrijven bij een casting- of modellenbureau, om cadeau te doen aan je partner of ouders, of gewoon om te bewaren voor jezelf.

Bij alle soorten fotoreportages kun je kiezen uit foto’s op locatie of in de fotostudio. Op locatie kun je veel gebruikmaken van de achtergrond. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s laten maken van jou en je partner kijkend naar de zee of van jou en je zussen in een sneeuwballengevecht. Foto’s die in de studio worden gemaakt, benadrukken vooral de perso(o)n(en) zelf, wat ook schitterend kan zijn. De keuze is aan jou.

Wat je ook kiest, een professionele fotoshoot is altijd een goed idee voor een bijzondere ervaring en een blijvende herinnering.

Meer voorbeeldfoto’s vind je bij Portretfotografie. Je kunt ook een fotoalbum bestellen van je fotoshoot. Leuk om cadeau te doen aan bijvoorbeeld je ouders of partner! Zie de pagina Fotoproducten – albums voor meer informatie.

Prijzen van portretfotografie

Duur van de shoot – aantal foto’s* – prijs:

15 minuten – 5 foto’s – € 75
60 minuten – 20 foto’s – € 150

*Hoge resolutie foto’s, je kiest deze zelf uit. Extra foto’s bestellen kan natuurlijk altijd. Dit kost €5 per extra foto.

Mijn fotostudio bevindt zich in Deventer en ik kom oorspronkelijk uit Lisserbroek. Daarmee fotograaf ik zowel in het oosten van Nederland als het westen. Mocht je elders de shoot willen plannen, dan reken ik 0,30 eurocent per kilometer aan reiskosten vanuit de dichtsbijzijnde locatie.

 • Tip: Ontvang de foto’s digitaal én in een mooi fotoalbum, zie de pagina fotoalbums.

Alle foto’s ontvang je via een download link,  3 à 4 weken na het uitkiezen van de foto’s. Altijd in hoge resolutie. Lees hier wat daar de voordelen van zijn.

 

Een afspraak maken of nog een vraag?

Ik werk in principe door heel Nederland. Mijn fotostudio bevindt zich in Deventer en ik kom oorspronkelijk uit de buurt van Haarlem, dus plekken waar ik voornamelijk veel fotografeer, zijn omgeving Deventer, Zutphen, Zwolle, Apeldoorn, Haarlem en Leiden.

Heb je wellicht interesse in een fotoshoot of heb je vragen?

Neem contact op

 

Tips voor portretfotografie

 • Trek vooral aan wat bij jou past. Je kunt er wel rekening mee houden dat zwarte kleding al snel te veel aandacht trekt op foto’s en dat pasteltinten vaak mooier uitkomen.
 • Bij een fotoshoot kun je het beste kleding aantrekken zonder drukke prints of teksten. Voor zwart-wit foto’s is het mooi om donkere en lichte kledingstukken te combineren.
 • Ook kleding met een interessante textuur is een aanrader. Denk aan grof gebreide kledingstukken of spijkerstof.
 • Als je het leuk vindt, kun je ook meerdere setjes kleding meenemen naar de fotoshoot.
 • Komt een foto aan de muur te hangen? Bekijk van tevoren of je de kleur van de kleding kunt aanpassen aan de omgeving waar deze komt te hangen.
 • Zijn er kinderen bij de fotoshoot aanwezig? Kijk voor tips bij Kinderfotografie.
 • Bij groepsfoto’s trekt één persoon in het zwart of in felgekleurde of drukke kleding veel aandacht. Spreek eventueel een kleur af die iedereen laat terugkomen in zijn/haar kleding.
 • Heb je zelf specifieke wensen voor de reportage? Vertel het me of neem voorbeeldfoto’s mee naar de shoot.
 • Neem de schoenen die je op de foto’s aan wilt in een tas mee naar de fotostudio. Zo blijven ze schoon en netjes.
 • Heb je een afspraak gemaakt voor een fotoshoot op een buitenlocatie, maar blijkt het te gaan regenen op de betreffende dag? Geen probleem! We plannen een nieuwe afspraak of we verplaatsen de fotoshoot naar de fotostudio.